Moć pozitivnog razmišljanja

Misli pozitivno, uživaj u trenutku, kakve su ti misli, takav ti je život, i tako dalje, ubi me pritisak sa svih strana da napravim nešto od života bez da zapravo nešto uradim.

Za mene je uživanje u trenutku teško izvodljivo, gotovo nemoguće. Da bih uživala u trenutku potrebna je priprema. Osnovno je da trenutak bude osmišljen dosta ranije. Zatim, važno je da krene da se odvija u planirano vreme. Nikako ne ide ako je leto ili proleće a važno je i da nisam u PMS-u. Ako sam gladna, ne ide, kao ni previše sita. I neophodno je da redovno vežbam u periodu oko savršenog trenutka jer kad ne vežbam uglavnom sam pokunjena pa ne mogu da uživam. Ne valja ni ako je mlad mesec.
Evo na primer danas, ja sam planirala da jedem picu i gledam seriju sa suprugom, a iskrslo je da smo se vozili kroz neku divotu od predela u zalazak sunca, sa usnulim detetom (tad je najbolji) pored nas. Međutim... MEĐUTIM! Ja sam samo htela svoje parče pice.
E onda sam krenula da se ljutim na sebe što ne uživam u trenutku i što ne mislim pozitivno i što je najgore, uvek krene moje tipično razmišljanje o prolaznosti života, zabolela me je glava od svega toga.
Mnogo, mnogo mi je bolje da ne forsiram pozitivno razmišljanje, zapravo, najbolje kad ne forsiram razmišljanje uopšte.
I savršene trenutke, ko ih šiša, hoću da budem negativna i da jedem picu i gledam seriju. Sem kada sam zauzeta konkretnim poslovima koji mi zaista poboljšavaju kvalitet života. 

Comments